onsdag 2 mars 2011

Stora skuggan

Åh, finns det något mer hjärteknipande sött än dagisbarn som går två och två i led. Precis som Kristian och hans nya kompisar gjorde idag och som Kristian kommer att göra varje måndag till torsdag. Varje dag tar de SL-bussen ut till Stora Skuggan och så promenerar de från busshållplatsen till världshuset där de äter lunch, leker och hänger runt. Sån himla Bullerby-idyll. Förutom några ilskna tårar på vägen så har det gått utmärkt för lillprinsen på dagis. Fast det heter faktiskt FÖRSKOLA och inte dagis, tillrättavisade mig en av flickorna.

De större flickorna tar hand om honom så fint; håller honom i handen när han ska gå, visar vart han ska hänga ryggan och pysslar och duttar med honom. Så himla gulliga och storasystriga. Det är skillnad på pojkarna och flickorna i den här åldern 4-6 år (genetiskt? arv? uppfostran?). Flickorna leker avancerade lekar med ramsor och konverserar och jämför antal tappade mjölktänder medan pojkarna typ skottar snö.

Eftersom Kristian blev så omhuldad så kunde jag ta en promenad och beundra omgivningarna och läsa en av mina nyinköpta böcker; "Den föraktade falukorven" av Karin Ahlborg. Som ett brev på posten kommer nu böcker och annat som motvikt till all hype kring Omega3, GI, långkok och Krav-hysteri. Ganska befriande faktiskt, men matvarukedjorna får klä skott för allt ont och författarinnan hävdar bland annat att inköparna på ICA inte smakar maten de köper in utan att allt handlar om pris. Jag kan inte svara för ICA men när jag var inköpare på konkurrenten så smakade vi så det stog härliga till. Klart man måste veta vad det är man ska köpa in. Okej, det var en parantes. Men tänkvärd är boken, särskilt för oss småbarnsföräldrar, om man tar den med en nypa salt och sunt förnuft.

Lite pix från dagen:

Här spanar vi in getterna på 4H-gården

Här hänger kidsen

Fint va?!

De får åka skidor och stjärtlapp också

På det hela taget har det varit en lyckad dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar