måndag 7 mars 2011

Helvetestimmen

Hos Sardinienfamiljen infaller helvetestimmen något senare än hos de flesta andra svenska småbarnfamiljer skulle jag tro. Alltså den där timmen när blodsockret är nere i tårna hos samtliga familjemedlemmar, maten ska lagas och allt är kaos och man fräser åt varandra och säger dumma saker som man egentligen inte menar.

Sen vi kom till Sverige har Aurora börjat tjorva på kvällarna och nätterna och innan hon kommit till ro och somnat så störs hon av minsta lilla ljud och storebror glömmer hela tiden bort att han måste vara tyst när hon ska somna och så äter vi vid halv åtta precis när hon ska lägga sig så den här veckan har vi ätit i skift, Andrea och jag, vilket känns lite trist. Jag skulle hellre vilja äta på mer svenska tider, vid sex-snåret ungefär och Andrea vill hellre äta klockan nio så vi kompromissar och just nu blir det pannkaka av alltihop.

Nu har i alla fall lugnets timme infallit, den då båda barnen somnat. Aaaah.

Appropå mat så åt vi pizza igår; hämtpizza från Ciao Ciao. Hade glömt vad dyrt det är här. 95 spänn för en Margherita i pyttestorlek. Undrar just hur barnpizzorna ser ut. Som thékakor i storleken? På Sardinien betalar vi 4,50 Euro för en Margherita som man aldrig orka äta upp. Det ni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar