tisdag 8 mars 2011

Semlor vs zeppole

Vi tjuvstartade lite med semlor igår (okejrå, vi har tjuvstartat ett par gånger redan). Fyfasiken vad gott det är. Köper numera bara mina hetväggar på Liselottes Hembageri på Norrtullsgatan. Inte en tillstymmelse till torr 7Eleven-semla och rikligt med mandelmassa och fluffig grädde. Helt perfekt mao. Andrea smaskar också i sig, fast han äter hellre semlor och annat fika-aktigt till frukost. För det gör man i Italien. Sött till frukost, gärna lite tårtrester eller så, och en espresso på det. En riktig sockerkickstart på dagen som får våra svenska armhår att resa sig av fasa. Alla vet ju att då åker blodsockersvackan bergochdalbana. Det står ju på varenda Arla-paket ju!
I Italien har man sin egen variant av fettisdags-gotter som heter ZEPPOLE. Zeppole är fritterade saffransmunkar med socker på. Rätt gott men slår inte semlan på långa vägar.

Så här ser saffransmunkarna ut

Och idag är det ju Internationella kvinnodagen också. Det firas mycket mer i Italien än här i Sverige ironiskt nog. Det finns väl ett större behov där i macho-land kan jag tänka mig. Damerna uppvaktas med mimosa-kvistar och så går man ut och äter med väninnorna och slår man på stort så går man på nån show med lättklädda män också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar