torsdag 27 januari 2011

Berlusconi och Bunga-bunga

Efter att under ett par veckors tid ha hört otaliga utläggningar om Berlusconis senaste flickhistorier i TV, radio, hemma hos Andreas familj och på cafét, så har nu massmedias och folkets intresse lagt sig. I vanlig ordning så kallar Berlusconi åklagarna för kommunister och så förhalar han rättegångarna och till slut tynar intresset och andra nyheter tar över. 

I en nyligen sänd TV-debatt fick en man frågan om hur Berlusconi fortfarande kan ha folkets stöd efter alla dessa turer med minderåriga, ändring av lagar och påstått samröre med maffian, varpå den tillfrågade slår ut med armarna och med ett avväpnat leende svarar att ”Italienarna kan identifiera sig med Silvio! Han är en av oss!”. Det ligger säkert något i det men jag skulle vilja påstå att det är tvärtom; Berlusconi har satt den låga standarden för vad som är acceptabelt här.
 Appropå TV så har jag sett samma inslag med Silvio otaliga gånger de senaste veckorna. Ett tal till folket om hur han har utsatts för en komplott, hur han och hans familj har blivit avlyssnade och om hur oskyldig han är. Han sitter framför en bokhylla där det står en häststaty (kunskap, styrka och makt hörrni. Symboliken skrivs på näsan) och inramade foton på honom själv med sina barn – knappast av en slump ditställda föremål. Om och om igen har italiensk TV visat det här inslaget, utan kritiska journalisters jobbiga frågor. Går folk verkligen på såna enkla knep?

De italienare som inte röstar på Buckan skakar unisont på huvudena och säger att ”han kommer att komma undan den här gången med, inget biter på den karln”.  Och jag är tyvärr benägen att hålla med, men kanske kanske.

Berlusconi försvarar sig med att ”det är bättre att älska vackra kvinnor än att vara gay”. Silvio, Silvio; alltid lika politiskt inkorrekt.

Här är Karima Keyek, a.k.a. Ruby; sjuttonåringen som Silvio med hjälp av ett par telefonsamtal fick ut ur häktet och det var så det hela började. Tillsammans med andra ladiez ska hon ha deltagit på den 74-årige premiärministerns fester, s.k. bunga-bunga-fester. 


Bilderna har jag snott från Huffingtonpost.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar