Känner du dig nere? Längtar själen efter lite rajtantajtan? Då är TIRAMISU den perfekta lösningen. Det betyder ordagrant Dra-mig-upp och har alla ingredienser som behövs för just det; sprit, kaffe, kakao och kalorier. Mmmm.
Det finns ungefär lika många varianter på receptet som det finns italienare men så här gjorde jag idag och det blev mumma!
(8-10 bitar)
4 msk strösocker
2 msk Amarettolikör, (mandellikör)
Ca 2 dl kaffe
Ca 3 msk kakao
- Laga till ett par espresso och ställ att svalna (späd med lite vatten).
- Vispa grädden hårt.
- Separera äggen och blanda gulorna med sockret i en stor bunke.
- Rör i mascarponen i gulorna och vispa till en fast kräm.
- Vänd ner grädden i mascarponecremen och rör om försiktigt.
- Blanda kaffe och amaretto.
- Lägg ett lager Savoiardikex i en form med höga kanter.
- Häll försiktigt över kaffeblandningen på kexen. De ska blötas ganska ordentligt utan att bli alldeles för mjuka.
- Bred över hälften av mascarponecremen.
- Gör om samma moment igen med kex och kaffe och avsluta med mascarponecreme.
- Pudra över ordentligt med kakao.
- Låt stå i kylen minst fyra-fem timmar innan servering.
Klart!
Tog en sväng förbi den lokala baren och köpte ett glas amaretto och ett par decaffeinate. Take away. Älskar Italien! |
Allt du behöver för en lyckad Dolce |
Här är mascarponekrämen och grädden. Se till att ha en elvisp (det hade inte jag och det tog en evig tid att vispa allt). |
Trevlig fredag! |
fy fasen vad gott.. Här sitter jag och huttrar i min ensamhet på ett hotell i London. Önskar jag var där och vi kunde smaska ihop. kram Lotta
SvaraRaderaKom hit så bjuder jag på en bit!
SvaraRadera