fredag 24 juni 2011

S'archittu

Igår styrde vi Fiaten norrut till S'archittu. S'archittu är en liten turistort norr om Oristano som Lonely Planet lyckligtvis inte har med i sin Sardinien-upplaga.
Dagen i bilder:
 S'archittu betyder ungefär den lilla bågen på sardiska, och det bär ju inte svårt att förstå var namnet kommer ifrån.

 Michel gör ett svanhopp. Eller nåt.

 Märkligt att turistböckerna inte skriver om den här härliga platsen. Men det är bara bra. Här är det lojt och få turister.
 Våra kanadensiska vänner Michel och Marie-Eve med Delphine. Marie och jag var utbytesstudenter på Sardinien 1994-95. Mm, time flies.

 Jag tror Delphine har kanadas längsta ögonfransar. Delphine pratar franska med Kristian och Kristian svarar nåt på svenska och italienska.

 Lilla skruttan.

 Hur bedårande är han inte?!

 Man käkar glass

 Aurora tycker inte att det är så himla kul på stranden. Sand överallt liksom. Och när man har solkräm på sig är det som klister som sanden fastnar i.

 Andrea chillar. Eller näe, det är svårt att chilla med två barn på stranden. Vi sneglar avundsjukt på Mari och Michel och tycker att ETT barn är ju busenkelt. En kan leka och en kan läsa en bok. Vi bara; en ser till så att Aurora inte äter sand och den andra ansvarar för att inte Kristian ramlar i vattnet. Men faktiskt; it's all worth it!

Vi avslutade dagen med middag på stranden innan hemfärd. Behöver jag säga att tre barn sonade inom loppet av fem minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar