fredag 17 juni 2011

Hej två veckor på Sardinien

Så var man här igen på Sardinien. Resan gick ovanligt bra men det är magiskt att vi ALLTID har så mycket bagage när vi faktiskt har allt vi behöver både i Sverige och på Sardinien. Kristian hade packat det viktigaste; sin födelsedagsfyra (en fyra i ett snöre som han gjort på dagis), en briohund, kossan och en plast-tiger. Så himla fint.
Vi kom i förrgår och det är varmt, det är det, men inte så där olidligt som det kan vara i juli/augusti, då luften står still och dallrar av 38-graders hetta och man håller sig inomhus större delen av dagen med stängda fönsterluckor och maxad luftkonditionering. Bara turisterna vågar sig till stranden vid lunchtid. Sarderna åker för det mesta vid 9-tiden på morgonen för att bege sig hemmåt igen innan 12 för långlunch inomhus och siesta på eftermiddagen. Hem svala hem, liksom.

I två dagar nu har jag bara velat sova, sova sova. Förutom värmen som gör en slö så har det varit lite hektiskt de senaste veckorna i Sverige med husfix (never ending), jobb, socialt umgänge och annat. Det gamla vanliga så att säga. Kristian har gått sin sista dag på Utgrupperna nu och börjar på Ur och skur tillsammans med Aurora i augusti. I gruppen Knopp respektiv Knytte. När man blir fem blir man Mulle och får laga mat på Trianga-kök eller vad det heter. Mm, så himla tråkigt att behöva byta dagis men vi har ju ältat det här ett bra tag nu. Men det är ju så att man vet ju vad man har men inte riktigt vad man får. Håll tummarna nu för att det här kommer att bli riktigt bra och att Kristian inte kommer att känna sig rotlös.

Jag har också jagat runt i bokhandlar för att hitta den perfekta sommarlektyren men känner inte 100 för någon av inköpen. De senaste böckerna jag köpt har varit riktigt riktigt dåliga faktiskt. Kommer inte ens ihåg titlarna men usch;, banala handlingar, simpelt skrivna och uselt översatta; typ öronringar i stället för örhängen och så där. Fattas bara att de börjar sär skriva också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar