fredag 8 april 2011

Risotto-knep för småbarnsföräldrar

Orkade inte ta striden ikväll om att Kristian skulle ha kläder på sig vid middagsbordet. Ny vana han har; att klä av sig spritt språngande hemma nån gång efter dagis och sen vägra klä på sig igen. För det mesta trugar vi på en tröja när vi äter i alla fall. Den bara underdelen syns inte över bordskanten så då låtsas vi att han är påklädd. Men ikväll, nope. Ingen ork kvar. Är helt slut efter första arbetsveckan. Halvtid förvisso men åhhhh stress på morgnar och Aurora vaknar fortfarande så sjukt mycket på nätterna. Och Andrea hade redan tagit hårtvättnings-fighten med Kristian, så han orkade inte heller ta strid. Vi säger 1-0 till Kristian.

Alla fall, det jag egentligen tänkte skriva var att jag har världens bästa risotto-knep som Ambra har lärt mig. Det jobbiga med risotto är ju att man ska hälla buljong och röra, hälla, röra, i alltför många dyrbara minutrar. Hemlisen är att det går faktiskt lika bra att hälla i all buljong med en gång och låta stå och puttra, och bara röra nån gång då och då så att det inte bränner vid i botten.
Busenkelt och supergott!

Så här gjorde jag kvällens risotto:
1. Koka upp buljong
2. Fräs lök, vitlök, salsiccia och brockoli i olivolja
3. Häll i avorio-ris och rör tills riset blir genomskinligt
4. Häll i en skvätt vitt vin eller vit martini, rör tills riset har sugit upp vätskan
5. Häll i all buljong, rör om
6. Låt stå och puttra på svag värme tills riset är mjukt
7. Häll i mycket riven parmesan och en stor klick smör och rör om
8. Låt stå och gotta till sig några minuter
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar